A meleg miatt a rendelés átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük!

Cégtörténet

Marlenka-a mézes csoda

A MARLENKA története 2003-ban kezdődött. Akkoriban egy kisvállalkozás jött létre egyetlen alkalmazottal. Jelenleg a MARLENKA termékeket 44 országba exportálják, és egyedülálló ízükkel számtalan életre szóló vásárlót nyertek el szerte a világon.

Marlenka sütemények  és receptek

2003-as év - az első MARLENKA® torta gyár

2003-ban az örmény származású Gevorg Avetisyan és nővére megalapította a cseh MARLENKA international s.r.o. céget Frýdek-Místekben, hogy egy régi örmény családi recept alapján MARLENKA® mézes sütemények értékesítésébe kezdjenek. A tulajdonos édesanyja és lánya tiszteletére a sütemény a MARLENKA nevet kapta, amely a Mária névnek felel meg cseh nyelvről lefordítva A cég születésekor mindössze 1 alkalmazottal indult, de azóta dinamikusan növekszik. A mézes sütemények a kezdetektől fogva tartósítószerek és mesterséges színezékek nélkül készülnek. Az eredeti receptnek és az olyan minőségi alapanygoknak köszönhetően, mint a méz, kivételes minőség és eltarthatóság jellemzi a finomságokat.

2005-ös év - megnyílik a második gyártócsarnok

A második gyártócsarnok beindítása után a vállalat már 85 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 250 ezer süteményt készít. A 2008-as év végére már 186 alkalmazott dolgozik folyamatosan az üzemben. Az éves termelés 1 250 000 süteményre nő és ezzel egyidejűleg megkezdődik a MARLENKA® termékek exportja, elsőként a környező országokban (Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és más országok). Az egészségügyi szabványok minőségének javítása és a növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében a vezetőség úgy dönt, hogy egy új gyártóüzembe fektet be.         

                                                                                                                                                                                                                                        

2009-es év - új csarnokban indul a gyártás

Marlenka sütemények  és receptek2009 áprilisában új, modern gyárba költözik a cég, amelynek alapterülete 4000 négyzetméter. Itt található egy teljesen automatizált gyártósor, amely 2 éves tervezési és építési munkálatok eredménye, és amelyet kifejezetten a MARLENKA® mézes sütemények gyártására terveztek. Ez egy egyedülálló gyártósor: 80 méteres hosszával az egész világon egyedinek számít. Egy óra alatt 1000 süteményt képes előállítani. A termékkínálat fokozatosan bővül más mézes desszertekkel is, amelyek a cég tulajdonosának, Gevorg Avetisyan-nak hagyományos örmény családi receptjei alapján készülnek. A gyártócsarnokba és a csúcstechnológiákba történő beruházás meghaladta a 330 millió CZK-t.

Marlenka sütemények  és receptek

2014-es év - újabb beruházások

2014-ben az eredeti építmény egy újabb kétszintes csarnokkal bővül, amellyel a teljes beépített terület 8000 négyzetméterre nő. Az új csarnokot a Napoleonky (leveles tészta előkészítő, sütő részleg, díszítő, csomagoló sor) és a népszerű MARLENKA® golyók automatizált gyártósorokkal szerelték fel. E gépek telepítése jelentős javulást eredményezett a termelés hatékonyságában és kapacitásában. A beruházás meghaladta a 250 millió CZK-t és ezzel egy időben egy új látogatóközpont is nyílt. A MARLENKA® termékeket a világ több mint 35 országába exportálják és a 2014-es év végén a MARLENKA international, s.r.o. megszerezte a nemzetközi élelmiszer-biztonsági szabványok - BRC és IFS - tanúsítványait is. E két tanúsítvány egyszerre és elsőre történő megszerzése a MARLENKA international s.r.o. kivételesen magas színvonalú termeléséről és a legmagasabb szabványok betartásáról tanúskodik.

2017-es év - üzletfejlesztés

A MARLENKA international s.r.o. egy fiatal, modern és dinamikusan fejlődő vállalat, amely már a kezdetek óta komoly erőforrásokat fordít a termelési kapacitások és munkavállalóinak fejlesztésébe és bővítésébe. A termelés (2015 - kb. 5,2 millió termék, 016 - 6,5 millió termék) és a bevételek (2015 - 342 millió CZK, 2016 - 420 millió CZK) éves növekedése jól mutatja ezt. A vállalat fejlesztésébe 2009-től 2018 végéig több mint 1 milliárd CZK-t fektetnek be. Az összes gyártási technológiát egyedileg fejlesztik és tervezik, és a MARLENKA® aktívan részt vesz a tervezési folyamatban. A fejlesztés utolsó fázisát egy teljesen automatizált és robotizált hűtőraktár átadása jelentette, amely 1600 raklaphely kapacitással és 40 m magassággal rendelkezik; a gyártósorok további fejlesztési folyamatokon esnek át, a meglévő termelési kapacitás további növelése érdekében.

2021-es év - korszerűsítés

A 2020-as és 2021-es év fordulóján befejeződött a MARLENKA® vállalat létesítményeinek modernizálásának és bővítésének eddigi utolsó fázisa. Megnyitotta kapuit az új Látogatóközpontot , amely magába foglalja az első eredeti MARLENKA® üzletet is. Ezzel egyidejűleg az új irodai létesítmények is elkészültek .