Receptek
A Marlenka márkanév védett! Az eredeti recept szigorúan őrzött, de aki időt – fáradságot nem kímélve szeretne hasonló süteményt készíteni, annak íme néhány sütemény recept:
Marlenka jellegű sütemény
Összetevők a tésztához:
- 2-3 evőkanál méz,
- 2 tojás,
- 2 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 púpozott evőkanál kakaó,
- 25 dkg kristálycukor,
- 15 dkg sütőmargarin,
- 45 dkg fehér búzaliszt.
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 l zsíros tej,
- 2 evőkanál fehér búzaliszt (az állaga miatt),
- 30 dkg kristálycukor,
- 2 csomag vaníliás puding,
- 40 dkg sütőmargarin.
Díszítésnek a tetejére porcukrozott kakaóport készítsünk.
Elkészítés:
Először a tészta. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, 4 formás cipót gyúrunk belőle. A tészta kicsit ragacsos lesz, ne lepődjünk meg, nehézkes a nyújtása. Javasolt sütőpapíron dolgozni, majd egy tepsi hátulján a sütőpapírral megsütjük egyenként. Minden egyes tésztalap sütéséhez használjunk új sütőpapírt. Ez kb. 7-9 percig tart hőfoktól függően.
A pudingport a liszttel összekeverjük. Ezután az 1 l tejhez öntsük hozzá és főzzük keményre. A sütőmargarint a vaníliás cukorral és a 30 dkg kristálycukorral habosra keverjük. Amikor langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, és végül simára kidolgozzuk. A 4 tésztalapot megtöltjük a krémmel. A legfelső tésztalapra is kenjünk krémet. Végül instant (édesített) kakaóporral gazdagon meghintjük. Jót tesz a tésztának ha hűtőszekrényben hagyjuk állni néhány órát, így a tésztalap megpuhul és az ízek összeérnek.